actie politiezone Geraardsbergen Lierde

Lokale Politie speelt Cupido en draagt zichtbaarheid een ‘warm hart’ toe!

Politiezone Geraardsbergen Lierde lampjeElke maand zet Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde een nieuw verkeersthema in de kijker. Zo werd er de voorbije maand januari gewerkt rond het thema ‘veilige schoolomgeving’.

Voor de maand februari trekt de politie de kaart van zichtbaarheid en verlichting. En dat doen ze geheel in het teken van Valentijn. Iedereen die op één of andere manier bijdraagt tot meer veiligheid in het verkeer door ‘zichtbaar’ te zijn, krijgt een leuk gadget!

‘De laatste jaren krijgen we onze winterprik steeds later. Februari is vaak de maand bij uitstek voor koude, mistige én donkere dagen. Opvallen in het verkeer is dan een must! Wie zichtbaar is in het verkeer verlaagt het risico om bij een ongeval betrokken te zijn’. licht Jurgen De Smet, hoofd van de Verkeersdienst bij de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde, de actie toe.

Het zoeken naar een gepast verkeersthema was dus geen moeilijke opdracht voor de politie. Even brainstormen met hun Communicatiedienst en het idee was er. ‘Naast donkere kent februari ook veel warme dagen. Het is immers de maand van de liefde. Waarom niet beide combineren?‘ dacht Karolien De Turck, communicatieverantwoordelijke bij de politiezone Geraardsbergen/Lierde. ‘Liefde en verlichting… dat is een rood hart en een lampje. Even het internet afstruinen en je komt al snel bij een knipperend lampje in hartvorm. Daarbij nog een leuke en passende slogan bedenken en klaar is je campagne‘ lacht Karolien.

De actie is ruim en focust op alle weggebruikers. Voetgangers, joggers of kinderen die op weg naar school gespot worden en voorzien zijn van een fluorescerende en/of reflecterende outfit. Maar ook motorrijders of autobestuurders met correcte verlichting maken kans om beloond te worden.

Ben jij dus in februari geen grijze muis maar toon je voorbeeldig gedrag door je te laten zien in het verkeer, dan draagt Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde jou een warm hart toe. Wie gespot wordt tijdens controleacties, krijgt een gratis veiligheids(hart)lampje.

En de slogan? Die luidt ‘I’m your ValenSHINE!’

 

actie politiezone Geraardsbergen Lierde

X