Eerste namen Rock Zottegem: Limp Bizkit, Live, Midnight Oil, Arsenal en Boef

Rock Zottegem heeft de eerste namen gelanceerd voor haar feesteditie (25 jaar).  Op vrijdag 5 juli zakken Limp Bizkit en Midnight Oil af naar Zottegem. Op zaterdag 6 juli is het de beurt aan +Live+, Arsenal en Boef. Tickets zijn vanaf vandaag te koop op  www.rock-zottegem.be.

 

Vrijdag 5 juli 2019: Limp Bizkit en Midnight Oil

Op vrijdag 5 juli komt  Limp Bizkit  het Zottegemse festivalpubliek veroveren. De Amerikaanse nu-metal band van frontman Fred Durst zal deze festivalzomer maar één keer te zien zijn in ons land en koos daarvoor Rock Zottegem uit. Met talloze wereldhits als ‘Nookie’, ‘Break Stuff’, ‘My Generation’, ‘Rollin’’ en ‘My Way’ wordt dit ongetwijfeld een knaller voor deze feesteditie van het Zottegemse festival.

Limp Bizkit krijgt het mooie muzikale gezelschap van de Australische rockband  Midnight Oil. Ook zij zetten voet op Zottegemse festivalbodem voor hun enige concert in Belgi ë. Naast het maken van fantastische, rauwe rockmuziek en hun wereldbekende hits als ‘Beds are Burning’ en ‘The Dead Heart’, staat de band bekend voor hun staalharde livereputatie. Een echte aanrader, want een tour door Europa is heel uitzonderlijk voor de mannen van Midnight Oil.

Zaterdag 6 juli 2019: +Live+, Arsenal en Boef

Op zaterdag 6 juli zakt de wereldbekende muzikale hitmachine, +Live+, af naar de Zottegemse Crazy Main. De rockband van frontman Ed Kowalczyk zakt exclusief af naar Zottegem en brengt een resem wereldhits mee, zoals ‘Overcome’, ‘The Dolphin’s Cry’, ‘Run to the Water’ en ‘They Stood Up For Love’. Het laatste optreden in Belgi ë in originele bezetting was op Rock Werchter 2006, sindsdien toerde Ed Kowalczyk solo, maar op Rock Zottegem 2019 zorgen ze nu reeds voor een memorabel comeback-concert.

De muzikale helden van  Arsenal  zorgen opnieuw voor een zwoele festivalnacht in Zottegem. Met hun mix van dance, rock, hiphop en exotische ritmes zorgen ze ongetwijfeld voor een muzikaal hogedrukgebied boven het Zottegemse. Ook de Nederlandse rapper  Boef  komt op zaterdag 6 juli de Crazy Main afbreken.  

Feestje dat we niet onopgemerkt voorbij mochten laten gaan

Organisator Kurt De Loor is alvast heel erg tevreden met de eerste lading namen die hij kon strikken voor Rock Zottegem 2019. “25 jaar Rock Zottegem, dat feestje konden we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. We hebben enkele exclusieve namen kunnen strikken en binnenkort komen daar nog extra namen bij. Zelf kijk ik op vrijdag reikhalzend uit naar het optreden van Midnight Oil, die zijn niet alleen muzikaal top, maar durven ook hun politieke mening kwijt bijvoorbeeld om het op te nemen voor het klimaat of voor de oorspronkelijke inwoners van Australi ë, de aboriginals. Het is fijn als muziek en politiek engagement hand in hand kunnen gaan. “

Vroege vogels hebben korting

Rock Zottegem gaat in 2019 door op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Wie +Live+, Limp Bizkit, Arsenal of Midnight Oil aan het werk wil zien kan vanaf vandaag terecht op  www.rock-zottegem.be  voor tickets.

Vroege vogels kunnen voordelig tickets kopen. Zij betalen 45 euro voor een dagticket en 85 euro voor een combiticket. Binnenkort maakt Rock Zottegem nog een reeks nationale en internationale namen bekend. Ook de namen voor de DJ Village komen er snel aan.

X