Guy D’Haeseleer (Vlaams Belang) lokt bomvolle zaal in Brakel

De komst van lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Guy D’Haeseleer (Vlaams Belang) zorgde voor een tot in alle hoeken goed gevulde caf é Ceres in Brakel. De populaire man van Forza Ninove haalde nog eens bijzonder fors uit naar de traditionele partijen en zei dat zijn uiteindelijke doel het Cordon doorbreken is.
Kersvers gemeenteraadslid en voorzitter van het Brakels Vlaams Belang Veronique Lenvain gaf haar blik op de Brakelse politiek.
Veronique Lenvain: “ Op 14 oktober 2018 trokken we met z’n allen naar de stembus, het was spannend afwachten op de eerste resultaten, niemand durfde het denken en toch zouden ze het gewoon doen, dat er zoveel kiezers zot van Brakel waren, die goesting hadden om Brakel donkerblauw te kleuren. 830 Brakelaars stemden Vlaams Belang terwijl voor de provincie 1361 Brakelaars ons een stem gaven. We hebben dus nog een pak kiezers te overtuigen om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor Vlaams Belang te stemmen.
De ontgoocheling bij CD&V, N-VA en SP.a was enorm groot, de SP.a vroeg zelf om hun eigen stemmen te hertellen.
In het Vaticaan in Michelbeke konden ze eerst hun eigen hoge score niet geloven maar toch was er daar ook enige teleurstelling over persoonlijke resultaten.
De Brakelaars hebben het Vlaams Belang een kans gegeven en die gaan we op een positieve manier overbrengen. Tijdens de komende legislatuur willen we tal van zaken aankaarten zoals, veiligheid, mobiliteit, leefbaarheid, armoede en welzijn voor alle Brakelaars, uit alle deelgemeenten, jong en oud.
Brakel het kloppend hart van de Vlaamse Ardennen de troef voor ons toerisme moeten we nog veel meer ondersteunen en promoten. Meer groen en voor een betonstop, welzijn voor dieren, voor het behoud van ons dialect, erfgoed, cultuur en onze Vlaamse identiteit die ik hoog in het vaandel draag.

Ik ben dan ook een bijzondere fiere en trotse voorzitster dat ik samen met mijn kandidaten en de vele vrienden het Vlaams belang Brakel mag vertegenwoordigen. We zullen terug tal van activiteiten organiseren o.a. zondag 31 maart ons jaarlijks eetfestijn. Kaarten verkrijgbaar bij mij of onze bestuursleden.
Beste vrienden, Brakelaars,
Langs deze weg wil ik nogmaals klaarheid scheppen met het indienen van onze lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 want sommige collega’s van de oppositie en leden van de pers verdraaiden de werkelijkheid.
Op aanvraag van mij plaatste collega Peter Vanderstyf zijn handtekening. Zonder die handtekening hadden we 50 handtekeningen nodig van gewone burgers en aangezien ons ledental daar ver boven ligt was dit zeker geen probleem geweest. Ik wil daarbij nog eens benadrukken dat er nog collega’s waren die bereid waren te tekenen, zoals 12 jaar geleden toen ex-collega Pascal M de handtekening plaatste, toen kraaide er geen haan. Blijkbaar doet het bij sommige pijn dat we er terug bijzijn…
Beste mensen en vrienden,
In de aanloop naar de verkiezingen van 2014, pakten zowel de N-VA, de CD&V als de Open VLD uit met een hele reeks beloften. Uiteindelijk werden diezelfde verkiezingsbeloften een vergiftigd geschenk.
Zo werden gas, elektriciteit en brandstoffen veel duurder, de pensioenleeftijd werd verhoogd tot 67 jaar, een rusthuisopname kost 1650€ per maand terwijl een gemiddeld pensioen 1200€ bedraagt, jonge gezinnen en alleenstaanden worden financieel geplunderd, de zorgverzekering steeg van 25 Euro naar 52 euro per jaar, kinderopvang, verder studeren, verplichte rijlessen volgen, onze dagelijkse boodschappen werden eveneens fors duurder en de tarieven van het openbaar vervoer gingen de hoogte in.
De N-VA zetelt nu al bijna twaalf jaar in de Vlaamse regering, maar van hun welgekende slogan Denken * Durven * Doen, heeft de kiezer nog maar bitter weinig ondervonden of opgemerkt. Ook de CD&V en de Open VLD zorgen voor diepe ontgoocheling. Beide partijen spelen gewoon het spel mee.
Het is hoogtijd voor een ommekeer en hebben in Vlaanderen nood aan een trendbreuk.
De partij die aan de kant staat van het volk! Een partij die zijn volk beschermt, een partij die zijn grenzen beschermt, Een partij die steeds opkomt voor zijn volk. We hebben genoeg van al die valse beloftes, het leven is al duur genoeg .
Reken ermee af en stem daarom op zondag 26 mei op mij en massaal op het Vlaams Belang en geef zo een duidelijk signaal dat je tegen het cordon en het Marrakeshpact bent !
Leve Vlaanderen, leve Brakel , leve Het Vlaams Belang!”

X