Leerlingen Koninklijk Athenuem brouwen eigen bier!

De zesdejaars wetenschappen-wiskunde van het Koninklijk Atheneum Zottegem kregen vandaag een wel heel bijzonder opdracht: brouw een eigen bier!

Ze krijgen hulp van de Zottegemse Hoevebrouwers, maar moeten dan wel alle stappen ondernemen. Van het uitdokteren van de wetenschappelijke formules in functie van de juiste verhoudingen, het samenstellen van de smaak, het brouwproces uiteraard en nog veel meer. Als naam kozen ze – verwijzend naar de richting die ze volgen – De Wewieter. Het bier zal binnen enkele maanden verkocht worden tijdens de proclamatie. Tijdens de les werd door de Hoeverbouwers een belangrijk hoofdstuk gewijd aan alcohol. Nodig om bier te brouwen uiteraard maar er werd ook uitvoering stilgestaan bij de (kwalijke) gevolgen van alcohol op je lichaam.

X