Geruzie en Pitta tijdens nachtelijke gemeenteraad

31/12/2019 – Zottegem – Afgelopen maandag kenden de aanwezigen op de gemeenteraad in Zottegem een vermoeiende nacht. Vooral de SP.A-gemeenteraadsleden toonden zich koele minnaars. Zo maakte raadslid Kurt De Loor zich onder andere boos over het feit dat er in het akkoord met geen woord werd gerept over oud-strijders of vaderlandslievende bewegingen. “ En dat amper enkele maanden na de herdenking van honderd jaar de Eerste Wereldoorlog.”  Groen toonde zich via gemeenteraadslid Heidi Schuddinck meer lovend. “Ik ben blij dat jullie heel wat punten uit ons programma hebben opgenomen”, gaf ze bij aanvang van de bespreking mee. Open VLD-raadslid Sven Mornie had het zelfs over een blauwdruk van het Open VLD-verkiezingsprogramma.

De agendapunten werden toch maar moeizaam afgewerkt. De vermoeidheid en zelfs honger sloegen toe bij onze verkozenen. Lode Bruneel die zijn hongerige maag niet meer onder controle had glipte naar buiten achter een Pitta. Bij zijn terugkomst waren menig aanwezigen jaloers op zijn  calorierijke vangst.

Hoe later het werd, hoe bitsiger het debat. Op een bepaald moment kwam het tot een stevige discussie tussen Schepen Brecht Cassiman en Kurt De Loor. Rond twee vond Lode Bruneel dat het genoeg geweest was. Tevens kwam de melding binnen dat er een brand uitgebroken was in het Sint-Elisabeth-Ziekenhuis (lees meer hier). Het gemeentelijk rampenplan diende afgekondigd te worden en mede hierdoor werd de gemeenteraad stopgezet.  Op dat moment moest nog ongeveer de helft van de beleidsnota van de nieuwe coalitie besproken worden. Volgende maand worden de resterende punten verder behandeld.

X