37 patiënten geëvacueerd na nachtelijke brand in AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Vannacht omstreeks 02 uur 15 brak brand uit in het AZ Sint-Elisabeth ziekenhuis in Zottegem. Er werden 37 patiënten geëvacueerd en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd.

De brand ontstond op de 4° verdieping in een technische ruimte en ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Door de rookontwikkeling moesten in eerste instantie een 37-tal patiënten worden geëvacueerd binnen het ziekenhuis. “De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle”, aldus burgemeester Jenne De Potter “Er vielen geen slachtoffers. In eerste instantie werd het medisch interventieplan afgekondigd om de nodige medische capaciteit ter beschikking te hebben. Vervolgens werd ook de gemeentelijke fase afgekondigd om alle beschikbare capaciteit te coördineren en de hulpverlening te stroomlijnen.”

Ondertussen werd ventilatie opgestart zodat de patiënten zo snel mogelijk terug kunnen keren naar hun kamers. Om 05u00 werd de gemeentelijke fase van het rampenplan opgeheven.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X