37 pati ënten ge ëvacueerd na nachtelijke brand in AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Vannacht omstreeks 02 uur 15 brak brand uit in het AZ Sint-Elisabeth ziekenhuis in Zottegem. Er werden 37 pati ënten ge ëvacueerd en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd.

De brand ontstond op de 4 ° verdieping in een technische ruimte en ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Door de rookontwikkeling moesten in eerste instantie een 37-tal pati ënten worden ge ëvacueerd binnen het ziekenhuis. “De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle”, aldus  burgemeester Jenne De Potter  “Er vielen geen slachtoffers. In eerste instantie werd het medisch interventieplan afgekondigd om de nodige medische capaciteit ter beschikking te hebben. Vervolgens werd ook de gemeentelijke fase afgekondigd om alle beschikbare capaciteit te coördineren en de hulpverlening te stroomlijnen.”

Ondertussen werd ventilatie opgestart zodat de pati ënten zo snel mogelijk terug kunnen keren naar hun kamers.  Om 05u00 werd de gemeentelijke fase van het rampenplan opgeheven.

X