Commotie tijdens vergadering over nevenbestemming kerk Leeuwergem

Woensdagavond was er flink wat commotie tijdens de infovergadering over de nevenbestemming van de Sint-Amanduskerk van Leeuwergem.

Lichtpunt werd voorgesteld als hoofdbestemming. Zij zullen van de kerk gebruik maken voor hun voedselbedelingen. Daarnaast zal er ook nog ruimte zijn voor eucharistievieringen. Architect Peter Vral maakte een ontwerp waardoor het sacrale gedeelte van de kerk goed zichtbaar blijft. De opslagruimtes nodig voor de voedselbedelingen worden weggestopt achter schuine wanden.

Eenmaal voorgesteld was er flink wat commotie onder de aanwezige buurtbewoners. Enkele buurtbewoners gaven aan dat ze meer inspraak hadden verwacht bij het bepalen van de nevenbestemming, dat ze idee ën zouden kunnen aanbrengen. “Maar alles werd al op voorhand beslist”, klonk het.  Ook Groen-gemeenteraadslid Heidi Schuddinck (inwoonster van Leeuwergem) had heel wat vragen. Onder meer over het kostenplaatje. Daar kwam niet echt een antwoord op.

Lees meer via onderstaande link

Buurtbewoners gaan niet akkoord met nevenbestemming kerk: “Voedselpakketten zijn zeer nuttig, maar ze zouden beter verhuizen naar een andere kerk”