Zottegemse karateka Fien Cornelis Oost-Vlaams kampioene

Shotokan Zottegem heeft er met Fien Cornelis een algemeen Oost-Vlaams kampioene bij.

De goede voornemens werden bij Shotokan Karateclub Zottegem meer dan ingelost bij de aanvang van het nieuwe jaar. Zo werden er maar liefst 6 podiumplaatsen en een kampioentitel behaald op het Oost-Vlaams JKA Kampioenschap te Ninove (dd. 27/01/2019).

Zoals gebruikelijk was het eerst de beurt aan de pupillen, preminiemen en miniemen, waar Fien Cornelis bij de miniemen meisjes goud in ontvangst mocht nemen in de discipline kata. Dit edelmetaal heeft haar ook de nodige moed en discipline bezorgt om tevens brons te behalen in kumite. Dankzij beide podiumplaatsen werd zij eveneens bekroond tot algemeen Oost-Vlaams Kampioen bij de miniemen.

Na de middag werden de wedstrijden voor kadetten tot senioren afgehandeld, waarbij Raoni Ghysels bij de scholieren dames in kumite een zilveren medaille mocht presenteren aan haar supporters. Zij werd vervolgens opgevolgd door Louca Van Den Hauwe die eveneens zilver behaalde in de discipline kata bij de junioren jongens. En het feestje was nog niet afgelopen want ook Robin Van Elsuwege behaalde tot 2 maal toe zilver, dit in zowel kata als kumite bij de senioren.

De Zottegemse karateclub mag spreken van een zeer geslaagd kampioenschap met 6 finaleplaatsen en één algemeen kampioen. Voor de pupillen tot miniemen was dit kampioenschap echter slechts een voorproefje op het Vlaams Kampioenschap te Knokke-Heist (24/02/2019), waar Fien Cornelis, wegens selectie, reeds zeker is van deelname in zowel kata als kumite. Meer info over de club en haar wedstrijdresultaten is terug te vinden op www.shotokan.be