Geutelingenfakkeltocht vandaag in Elst

Vandaag vrijdag 8 februari , op de vooravond van de feestdag van de H.Apollonia ( 9 februari)  start rond 19.30u de tweede Geutelingenfakkeltocht die door de straten van Elst trekt. De start is voorzien aan de Apolloniakapel op de hoek van de Gentsestraat en de Lepelstraat.
Trommelaars van de fanfare uit Mater lopen op kop. Men stapt uit eerbied rond de Apolloniakerk om vervolgens via de Ommegangstraat terug richting Apolloniakapel en café ’t Hoekske te trekken waar nog een apotheose volgt.
Er worden fakkels voorzien en een natje en een droogje. De kersverse geutelingeboer – en boerin  die deze namiddag worden verkozen in de school   zijn eveneens van de partij.
Initiatiefnemer van deze fakkeltocht is Gezinsbond In de Rand die hierbij samenwerkt met enkele Elsterse verenigingen.
Enkele weken terug was er nog het bezoek van Ilse De Meulemeester die het Gulden Boek ondertekende van de kapel. Bezoekers hebben deze avond de kans om dit ook te doen. De reuzen staan eveneens opgesteld aan ’t Hoekske.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X