Fototentoonstelling Objectief Reflex in de bibliotheek van Zottegem

Van begin februari tot half maart stelt Objectief Reflex vzw, tot voor kort bekend onder de naam Fotoclub Reflex Zottegem, tentoon in de bibliotheek van Zottegem. Doorheen het Egmontkasteel zijn maar liefst een vijftigtal werken van het genootschap te zien.

“Objectief Reflex vzw wil een platform zijn waar op een objectieve manier naar subjectieve kunst gekeken wordt” vertelt één van de bezielers Herman Van Damme. “Het is de bedoeling dat fotografen er een aanspreekpunt vinden om hun passie te delen. We vergaderen tweewekelijks op woensdagavond in de zaal van Caf é ‘Den Engel’ in Grotenberge. Iedereen is welkom om met een open blik van gedachten te wisselen! Regelmatig worden ook workshops georganiseerd die onze leden een andere kijk op fotografie bieden.”

De tentoonstelling die momenteel loopt in de bib is een uitloper van een wedstrijd die jaarlijks door het collectief wordt uitgeschreven. Daarbij werken deelnemers rond drie opgelegde thema’s maar is er tegelijk ruimte om vrij werk in te dienen. De ingediende beelden worden door externen beoordeeld en gecommentarieerd. De beste resultaten kan je nog tot half maart bezichtigen tijdens de openingsuren van de Zottegemse bib.

“Onze bibliotheek organiseert bijna het hele jaar door tentoonstellingen onder begeleiding van curator Guido De Vos” vertelt schepen van cultuur Lieselotte De Roover. “Het Egmontkasteel vormt natuurlijk een ideaal kader om in alle sereniteit van kunst te genieten en in de sfeer van de bib past dit volledig. Het pleziert me ook te zien dat er in onze stad zoveel fotografisch talent actief is!” Interesse in Objectief Reflex? Contact hervdamme@gmail.com Openingsuren en contact bibliotheek: www.zottegem.be