Ilse Roggeman (N-VA) gaat op 26 mei voor het Vlaams Parlement.


Geraardsbergen/zottegem. Anneleen Van Bossuyt en Matthias Diependaele stelden vandaag als lijsttrekkers de N-VA kandidaten voor Oost-Vlaanderen voor. Op 26 mei wordt een nieuw Vlaams en Federaal parlement gekozen. Met een opvallend jonge lijst onderscheidt de Oost-Vlaamse N-VA zich van de andere partijen.

Ilse Roggeman
Vanuit Geraardsbergen is Ilse Roggeman kandidaat. Zij benadrukt dat ook in Geraardsbergen nood is aan vooruitgang. Ilse vind je op de 8ste plaats bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement. Zij wil zich blijven inzetten voor een transparant en effici ënt beleid in Vlaanderen.

Ilse Roggeman is afkomstig uit Ninove. Haar professionele loopbaan bracht haar naar het mooie Geraardsbergen. Ruim 30 jaar is ze werkzaam als begeleidster in het

ondersteunings- en zorgcentrum Sint-Vincentius te Viane. Haar engagement in het verenigingsleven en professionele ervaring deden haar beseffen dat als je werkelijk iets wilt veranderen, politiek de enige weg is om het te doen. In 2012 nam ze voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd ze verkozen tot gemeenteraadslid. De voorbije legislatuur heeft ze zich vooral toegelegd op de toegankelijkheid van mensen met een beperking, maar ook milieu, erfgoed en cultuur kregen aandacht. Ook nu maakt ze deel uit van het Geraardsbergse gemeentebestuur. Sinds 2014 is Roggeman secretaris van het arrondissementeel bestuur Aalst-Oudenaarde en partijraadslid.

Ecorealisme en migratie
De Oost-Vlaamse kandidaten willen de vooruitgang van Vlaanderen centraal zetten in hun programma. Van Bossuyt: “De klimaatverandering is niet meer weg te slaan van de politieke agenda, en dat is maar goed ook. Wij verkondigen geen doemverhalen maar we beloven ook geen luchtkastelen. De N-VA heeft een ijzersterk ecorealitisch antwoord. Wij zetten in op economische groei, kosteneffici ënte maatregelen en innovatie. Op die manier willen we ook zorgen voor betaalbare, zekere en groene energie.”

Diependaele wijst op de ambitie van Vlaanderen om bij de topregio’s van Europa te horen. “We staan er reeds goed voor met een sterke Vlaamse economie. Maar als we de top 5 willen bereiken ligt er nog werk op de plank. Ons onderwijs is daarbij prioriteit nummer 1. Maar ook veiligheid en migratie blijven centraal op de agenda staan.”

Julien Borremans