Smeer je kuiten in voor het klimaat

De jaarlijkse  Dikketruiendag  richt zich op het  onderwijs,  bedrijven,  organisaties en gemeenten.  Er wordt actie   ondernomen tegen de opwarming van de aarde vooral door de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

Daarom is de slogan dit jaar  ‘Smeer je kuiten in voor het klimaat’.

Te koud? Te nat? Teveel wind? Komaan! Voor de 15e editie van Dikketruiendag zetten wij de fietsers op kop. Als Vlaanderen massaal de fiets neemt, dan daalt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en is er ook minder lawaai.

In onze school besteden we doorheen het jaar aandacht aan het leefmilieu.

Vandaag  besteedden wij extra aandacht aan deze problematiek.  Speciale lessen  op afdeling 48 en extra  bewegingsactiviteiten  op afdeling 13A stonden op het programma.

Als afsluiter en geschenk kreeg elk kind een  lekkere warme muts en sjaal  mee.