Leerlingen SAMWD presenteren in GC De Kluize ‘Niets’, een artistiek project

Op zaterdag 23 februari om 14 u 30 en 19 u 30 krijg je in het Gemeenschapscentrum De Kluize Scheldewindeke een unieke kans om te komen kijken naar ‘Niets’, een groots opgezet project door de leerlingen van de vierde graad van SAMWD Zottegem. De voorstelling ‘Niets’ is uw bezoek waard. SAMWD is vandaag meer levend dan ooit. (Reporter 17).

De drie afdelingen, Muziek, Woord en Dans, spelen elk een voorname rol in dit totaalproject: alle instrumenten uit de academie zijn vertegenwoordigd, er is klassieke en hedendaagse dans en de leerlingen woord hanteren virtuoos alle mogelijke stijlen.Kom dat zien, een heel bijzonder project van SAMWD. Een absolute aanrader.

Het begint allemaal met Pierre Anthon, een jongen uit klas 2B. Op een dag staat hij op, pakt hij zijn tas en zegt kalm: ‘Er bestaat niets van betekenis, dat had ik al lang door. En daarom heeft het geen zin om iets te doen, dat heb ik net begrepen.’ Hij stopt zijn boeken in zijn tas, loopt de klas uit en gaat in een pruimenboom zitten. Zijn klasgenoten pikken dit niet. Ze besluiten hem te laten zien dat hij het fout heeft. In een verlaten loods aan de rand van het dorp beginnen ze een Berg van Betekenis te bouwen. Om beurten moet iemand iets afstaan wat hem of haar dierbaar is. Elk offer heeft een nieuw en groter offer tot gevolg. Wat onschuldig begint, krijgt algauw een dramatische wending …’Niets’ is een bewerking van het jeugdboek Niets (Janne Teller, 2000) door auteur en theatermaker Freek Vielen. De leerlingen van de vierde graad maken hier hun eigen versie van met alle afdelingen. Het is een vertelling, virtuoos ondersteund door muziek en dans uit alle mogelijke stijlen. De voorstelling is niet geschikt voor —10 jarigen.

De leerlingen van SAMWD hebben er zin in. Zin om ‘Niets’ met overgave te brengen voor hun publiek. Het totaalproject zal beklijven.Tickets zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be. De toegang bedraagt 9 euro, jongeren —18 betalen 6 euro.         Reporter 17