LEKKER ACTIEF MET OKRA SPORT BRAKEL-LIERDE


Bij dit project wordt er aan ieders gezondheid gewerkt, individueel en in groep. Op minimum twaalf weken tijd wil het de aanzet geven tot een gezonde en actieve levensstijl.

Gezondheid is een ruim begrip. Met “Lekker actief” concentreren we ons op drie belangrijke factoren die een positieve impact hebben op onze algemene gezondheid: gezonde voeding, regelmatige beweging en het doorbreken van het langdurig zitgedrag.
Onze gezondheid ervaren we als een hoog goed: we willen allemaal van grote en kleine ziektes en aandoeningen gespaard blijven. Tijdens de nieuwjaarsperiode wensen we elkaar dan ook massaal “een goede gezondheid” toe, waar velen met het goede voornemen”meer bewegen” ook werk willen van maken. We weten immers allemaal dat bewegen goed is voor ons.
Wie gezond(er) wil leven, kan niet om zijn voedingspatroon heen. Binnen ons project “lekker actief” is er dan vanzelfsprekend ook aandacht voor. Kennismaking met de nieuwe actieve voedingsdriehoek, etiketten leren lezen, gezonder koken, het zijn maar enkele manieren om gezonde voeding in je leven in te bouwen.
Dagelijks bewegen is gezond, dat weten we al jaren. Maar dat het ook belangrijk is om zogenaamd sedentair gedrag te doorbreken en dus minder lang stil te zitten, is een vrij recent inzicht. Door minder lang stil te zitten kunnen we ook gezonder worden. Dus, sta vaker op, strek de benen en beweeg.

In maart 2019 starten wij met dit project. Regelmatig bewegen, gezonde voeding en doorbreken van het zitgedrag zijn essentieel voor een goede gezondheid. Deze 3 facetten komen voor in dit project dat loopt over minimum 12 weken waarbij we één keer per week samen komen voor een groepsactiviteit en daarnaast ook individueel aan de slag kunnen gaan. Wij hebben gekozen om 14 keer samen te komen en dit op volgende data:
Maandag 11 -18 en 25 maart van 09.00u. tot 11.00u.
Maandag 1 – 8 -15 en 29 april van 09.00u. tot 11.00u.
Maandag 6 — 13 — 20 en 27 mei van 09.00u. tot 11.00u.
Maandag 3 — 17 en 24 juni van 09.00u. tot 11.00u.
De plaats van samenkomst is de bovenzaal van De Rijdt ofwel zaal Onthaal in Opbrakel. Deelname kost 15€ per deelnemer en hiervoor krijgt men: een stappenteller, een doosje met opbouwplannen, een beweegwekker, een alternatief pillendoosje, verzekering tegen ongevallen, een magneetje met de nieuwe voedingsdriehoek.

Iedere 55+ ,die in staat is rond de vijver van De Rijdt te wandelen, kan deelnemen. Ook niet OKRA leden zijn dus welkom. Inschrijven kan bij Vic Beetens — info vic.beetens@skynet.be