Zottegemnaar moet 3,5 jaar naar de gevangenis

De 25-jarige Zottegemnaar die verantwoordelijk is voor de appartementsbrand in de Kleine Nieuwstraat in september vorig jaar werd gisteren in de correctionele rechtbank in Oudenaarde veroordeeld tot 3,5 jaar effectieve celstraf.

Hij moest zich in de correctionele rechtbank van Oudenaarde verantwoorden voor brandstichting in de Kleine Nieuwstraat in Zottegem, voor het feit hij daags voordien slaags raakte met zijn buurman en ook voor diefstal. De twee eerste feiten zijn aan elkaar te linken en speelden zich af eind september vorig jaar. Daags nadat hij werd vrijgelaten na een vechtpartij met zijn buurman over een geldkwestie werd hij vrijgelaten, maar toen kwam hij op het idee om brand te stichten. De brand was snel onder controle, maar er moesten toch vier mensen naar het ziekenhuis wegens rookintoxicatie. De diefstal waarvoor hij zich moest verantwoorden betrof een blik bier in de nachtwinkel. Toen de uitbater het blik afnam bedreigde hij hem met een mes.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Overval op nachtwinkel en nachtelijke brandstichting in appartementsgebouw kosten dader 42 maanden effectief: “Een zware straf voor zware feiten”

 

Vier mensen raakten bevangen door de rook ten gevolge van de appartementsbrand