OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Valentrein op Valentijn in Zwalm

Net als de voorbije jaren doopt Groen Valentijnsdag om tot Valentreinsdag. Met een ludieke actie wilden ze alle pendelaars, die het openbaar vervoer naar hun werk of naar school nemen, een hart onder de riem steken.

Een positieve boodschap in deze barre tijden

Petra De Sutter, Groensenator en lijsttrekster voor Groen voor de Europese verkiezingen van mei 2019, Claire Vanhoutte (voorzitter Groen Horebeke), Karel Dewagter (Groen Zwalm) en Francia Neirinck.

Vandaag, donderdag   bedankten Groen Zwalm en Groen Horebeke alle pendelaars in het station van Sint-Denijs-Boekel en Munkzwalm  met een speciaal Valentreinskaartje. “De cijfers van zowel De Lijn als de NMBS zakken naar een dieptepunt,” zegt voorzitter van Groen Zwalm, Francia Neirinck “Ook vanuit Sint-Denijs-Boekel als uit Munkzwalm moeten de pendelaars naar Zottegem, Brussel, Oudenaarde, Kortrijk, … wekelijks meerdere keren vaststellen dat ze niet op tijd op hun werk of school geraken, of dat ze moeten rechtstaan wegens te weinig plaats op de trein. Dat is enorm demotiverend en daarom willen zij die dat toch dagelijks doen oprecht bedanken en willen we fors investeren in trein, tram en bus. Want een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoer is niet alleen het antwoord op de klimaatopwarming, luchtvervuiling en files, maar ook een oplossing voor stress- en andere gezondheidsproblemen. Met gerichte en verhoogde subsidies zal het openbaar vervoer de voorkeur krijgen op de auto. Samen met forse investeringen in fiets- en wandelpaden de enige juiste weg naar een duurzame toekomst.”

 

Voor Groen moeten de investeringen in het openbaar vervoer de komende jaren fors de hoogte in. Een uitgebreid, betaalbaar openbaar vervoersnet is cruciaal in de modal shift die nodig is om onze klimaatdoelstellingen te halen. Meer geld voor de NMBS om haltes en loketten die in het verleden werden afgeschaft terug te openen, voor nachttreinen op de belangrijkste assen en voor een hogere frequentie tijdens de spits. Samen met De Lijn willen we rond de steden dan weer inzetten op meer vertramming en willen we de ontbrekende lijnen uit de ‘Mobiliteitsvisie 2020’ van De Lijn versneld aanleggen in overleg met de vervoersregio’s.

“We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en met Groen gaan we ervoor zorgen dat dat ook de meest logische keuze wordt.” besluit Petra De Sutter, Groensenator en lijsttrekster voor Groen voor de Europese verkiezingen van mei 2019.

Francia Neirinck en Petra De Sutter

De ludieke actie ging door van 6u50 tot 8u10 op de perrons van de stations van Sint-Denijs-Boekel en Munkzwalm op donderdag 14 februari.

X