OLSA geeft het weg in de slotfase. Sparta Petegem-K.OLSA Brakel 2-1.

18/02/2018 – Brakel – Bij Brakel ontbraken Bogaert (gekwetst), Kenneth Van Den Berghe en De Haspe (beide geschorst).

Na goed vijf minuten sneed Hebbelinck de grote rechthoek binnen en bediende Lkoutbi, diens schot werd echter afgeblokt. Het werd een lange studieronde. Iets voor halfweg de eerste speelhelft zwiepte thuisspeler Joye de bal voor doel, Van Den Noortgaete bracht redding op de deviatie van Crispeyn. OLSA kreeg voor de rust nog een aantal serieuze doelkansen. Van Den Bossche kon net niet bij een voorzet van Kabanda en op het halfuur kwam opnieuw Van Den Bossche centimeters te kort om aan de tweede paal een voorzet van Lkoutbi binnen te schuiven. De bezoekers hadden de smaak te pakken. Na voorbereidend werk van Hebbelinck nam Delie de lokale doelman onder vuur, Vandenbossche pakte uit met een puike redding. En net voor affluiten rolde Hebbelinck de rechterflank op, maar opnieuw had de thuisdoelman het laatste woord toen hij het schot van de Brakelse aanvaller maar net uit zijn doel kon duwen.

Op het uur opende OLSA de score. Van Den Bossche legde terug voor Lkoutbi die met een mooi geplaatst schot in de verste benedenhoek de 0-1 tegen de netten schoot. De Brakelse vreugde was echter van korte duur. Petegem kreeg een vrije trap toegekend en Denoulet trapte de bal onder de muur tegen de touwen, 1-1 na 66’. Aan de overzijde zag Hebbelinck zijn vrije trap naast de kruising suizen. De Spartanen voerde de druk op. Een kopbal van Verheughe ging voorlangs en Vercauteren miste van dichtbij. Van Den Noortgaete kwam goed tussenbeide na een schot van Vanborm. Toen Petegem in de slotminuut een vrije trap mocht nemen kreeg OLSA het deksel op de neus toen Joye een vrije trap van buiten de grote rechthoek pal in de kruising joeg, 2-1 na 90’.

Door de nederlaag zakte Brakel naar de laatste plaats in de rangschikking.

Komend weekend speelt OLSA opnieuw op verplaatsing, zaterdagavond uit bij Gent-Zeehaven.

R 18.

X