KSV Sottegem, de pineut van de laatste minuten

18/02/2018 – Zottegem – De wedstrijd tegen HO Kalken moest de wedstrijd van de laatste kans worden. De overwinning zou in Zottegem blijven. Maar of het lukte? Neen dus zoals we weten. Zoals zo dikwijls werden de punten door KSVS zelf uitgedeeld.

Ksvs kreeg opnieuw een uitgelezen kans om de degradatie te ontwijken maar het moest dan wel winnen van rechtstreekse concurrent HO Kalken.De wedstrijd begon vrij aftastend voor beide ploegen en beide ploegen kregen heel weinig kansen.  Enkel Van Der Meulen was gevaarlijk voor de thuisploeg met een vluchtschot waar doelman Baele weinig moeite mee had.Ook in de 2de helft bleven beide ploegen voor weinig gevaar zorgen.  Toch kwam KSV op voorsprong door invaller Casteur die een mooie voorzet van Pareyn kon afronden in doel.  Een mooie opsteker voor Levi Casteur gezien het pas zijn eerste aantreden dit seizoen wegens lang out was met een blessure.

Het spel ging nadien op en neer maar in het laatste kwart zette HO Kalken alles op alles om toch maar die gelijkmaker te scoren.En die kwam er, tot grote ontsteltenis van de ganse KSV familie,  ook al weer in de allerlaatste minuut.   Of de bal wel over de lijn was gegaan of niet was de vraag, maar een zwak leidende Gautier keurde het doelpunt toch goed op aangeven van de aarzelende lijnrechter.

Het moet vastgesteld worden dat het voetbal van KSV op zich vrij goed is, maar dat een voorsprong nooit kan worden uitgediept en het dus moeilijk is om een voorsprong tot het einde vast te houden.

Ploegopstellingen:KSVS : Meerman, Ben Ahmed, Hellebaut, Callaert, De Beck, Heymans, Van Der Meulen, Van Den Noortgaete, Van Parijs, Callebaut, Houck

Invallers : Philips, Denolf, Pareyn en Casteur.

HO Kalken  :Baele, Vrijens, Van Wassenhove, De Wolf, Buyl, DE Munnynck, Perquy, Claerhout, Smekens, VanPoucke, Van Bogaert

Invallers :   Hanselaer, De Bruyne, Desmaault,   De Brabander