Buurtbewoners vrezen nieuwe vandalenstreken in speeltuin

Buurtbewoners van de speeltuin achter de kerk van Bevegem in Zottegem vrezen dat de speeltuin opnieuw ten prooi zal vallen aan vandalen.

Afgelopen weekend werd een van de speeltuigen immers beschadigd. Het is niet duidelijk in welke omstandigheden het speeltuig stuk raakte, maar omdat er vorig jaar al heel wat vandalenstreken werden uitgehaald (graffiti op de speeltuigen, zwerfvuil, ramen stukgegooid van de kerk…) en er in het park ook heel wat ‘vreemd’ zwerfvuil werd achtergelaten genre flessen drank en sigaretten, vrezen ze dat het om vandalenstreken gaat. Ze roepen op om het specifieke deel van de speeltuin enkel voor kinderen jonger dan 12 toegankelijk te maken. Bevoegde schepen Lieselotte De Roover werd op de hoogte gebracht en liet weten overleg te plegen met de buurt en de wijkagent. Ze maakte alvast duidelijk dat er in elk geval stappen zullen gezet worden om van het park een ontmoetingsplek voor jong en oud te zullen maken.

X