Oudercomit é Sint-Barbaracollege schenkt ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ aan alle leerlingen derde graad

Ter bevordering van lezen op school, schonken de oudercomit és van de twee vestigingen van het Sint-Barbaracollege het boek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ aan alle leerlingen van de derde graad.

“Elk jaar bundelen boekhandels en diverse organisaties hun krachten om een klassieker voor de jeugd op een toegankelijke manier beschikbaar te maken”, aldus directeur  Marc De Groote. “De leesbevorderingscampagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Voor een klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken — ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: waarom ook niet eens de school?”

‘Maart jeugdboekenmaand’  gaat dan ook in het Sint-Barbaracollege niet ongemerkt voorbij: naast ‘Jeugdschrijvers op bezoek’, een gratis boek voor de derde graad, een boekenpakket met ‘De Beste Boeken voor Vriendschap’ voor elke klas, een ‘Boekenasiel’ en de offici ële voorstelling van het ‘Vogelhuis’ als leestempel met optredens van volks(muziek)kunstenaars Herman & Rosita Dewit op vrijdag 22 maart.

X