Parket onderzoekt oorzaak brand psychiatrisch centrum Velzeke

Een deskundige van het parket zal moeten uitmaken wat de oorzaak is van de brand gisteren in het psychiatrisch centrum Sint-Franciscus in Velzeke.

De brand brak gisterennamiddag uit, omstreeks 13 uur 30 in een toilet in het sanitair blok van het gebouw. Bij het zien van de rook, werd onmiddellijk alarm geslagen en werd 54 pati ënten in het gebouw ge ëvacueerd. Dat verliep vlot en de toegesnelde brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Daarna mocht iedereen terugkeren, niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. De politie vorderde een deskundige van het parket om ze te achterhalen.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Vijftigtal pati ënten ge ëvacueerd na korte brand in psychiatrisch centrum