“Pres De Gand” met zijn wijngaarden in Oosterzele, Herzele en Merelbeke brengt zijn eerste schuimwijnen op de markt.

Belgische wijndomein “Pres De Gand” met zijn wijngaarden in Oosterzele, Herzele en Merelbeke brengt zijn eerste schuimwijnen op de markt. Om een kwalitatieve schuimwijn te kunnen maken heeft Wijndomein Pres De Gand ervoor gekozen om enkel met de bekendste “Champagne” druiven te werken,  namelijk Chardonnay, Pinot Noir en Pinor Meunier.

Voor de eerste schuimwijnen werden enkel Chardonnay en Pinot Noir van oogst 2016 gebruikt. Schuimwijn maken volgens de traditionele Champagne methode is een geduldig en langdurig proces vandaar dat nu pas de eerste flessen gebruiksklaar zijn gemaakt. De eerste flessen hebben dus minimaal 14 maanden ‘sur latte’ gelegen. Voor de afwerking van de flessen is ervoor gekozen om geen suikers toe te voegen, geen dosage, puur natuur. Dit maakt het een “brut nature”, een frisse schuimwijn waarin de volledige expressie van de druiven tot uiting komt. Later dit jaar volgen 2 ros é schuimwijnen van oogst 2017, welke ondertussen ook al meer dan 6 maanden sur latte liggen. De schuimwijn is koop op het domein zelf ( Kasteelstraat 12 a, Moortsele) of te bestellen via de webwinkel: http://www.wijndomein-pres-de-gand.be

 

X