Dreamteam Windekekouter zorgt voor schitterend buurtfeest

Het buurtcomit é, zeg maar de ‘magnificent six’, met Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena, Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin, heeft zich alweer eens afgesloofd om van ‘Win — t — Oost’ een ronduit schitterend buurtfeest te maken. En dat werd het ook. Een letterlijk en figuurlijk gesmaakt gebeuren. De bewoners van de Windekekouter schaarden zich voor de vierde editie van het buurtfeest voor het eerst in de foyer van het Gemeenschapscentrum De Kluize. Het comit é glom van trots, het mocht om precies te zijn 99 deelnemers verwelkomen. Recordopkomst. Het kan niet anders dat deze mooie traditie in 2020 wordt verder gezet. Op naar de vijfde editie, de ‘houten’ verjaardag.   (Reporter 17).

Na de hartelijke ontvangst van Wim Dujardin, heerste er snel een gezellige sfeer. Mooi initiatief van Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim om de bewoners van de Windekekouter samen te brengen. De bedenkers van het buurtfeest raken bewust niet aan de succesformule. Een rijkelijke receptie (er werd meermaals geklonken), lekker eten, heerlijke dessertjes (met veel dank aan Ren é), en drinken tegen een wel erg democratische prijs. De bedoeling van het zeskoppig dreamteam is de ontmoeting te stimuleren. Vier jaar geleden kenden veel bewoners van de Windekekouter mekaar niet, het buurtfeest is de ideale gelegenheid om de banden in de Windekekouter te versterken en de solidariteit aan te zwengelen. Het project van de ‘magnificent six’ bulkt van de goede bedoelingen. Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun naaste buren zijn. Dankzij het buurtfeest geraken de bewoners van de Windekekouter nu makkelijker aan de praat. Veel bewoners waren op de vorige edities ook al present en wilden er dit jaar opnieuw bij zijn. Ze komen voor de gezellige momenten, de sfeer,…Verheugend, er haakten een aantal nieuwkomers maar al te graag hun karretje aan. De foyer van GC De Kluize werd finaal in een feestelijke ‘carnaval’ jasje gestopt en al snel omgevormd tot een genietende, zich amuserende massa. ‘Het buurtfeest, een plan met een grote sociale waarde. Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan, cre ëert een goed gevoel, een concept dat mensen samenbrengt’, speechte de feestredenaar. Niet te verwonderen dat er zoveel ‘feelgood’ loskwam. Mooi om zien, zo met velen uit de straat aan tafel, het gevoel één grote Windekekouter-familie te zijn. En blijkbaar kunnen de bewoners van de Windekekouter het met elkaar goed vinden.
Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim kregen veel lof voor het lovenswaardig initiatief. De reacties waren unaniem lovend. De respons van zoveel bewoners deed het comit é deugd. Er heerste zoals gewoonlijk een prima sfeertje. Volgend jaar mikt men op meer dan 100 deelnemers. Hopelijk breekt het ijs ook wel eens voor de niet-deelnemers en kruipen ze op de volgende editie ook uit hun schulp. Gezelligheid troef op het buurfeest. Veel waardering. Marijke en Hans, Rebecca en Peter, Caroline en Wim, iedereen vindt jullie aardig. Blijf springlevend, energiek, gedreven, enthousiast. Namens alle bewoners van de Windekekouter, gefeliciteerd en een dik verdiende pluim.       Reporter 17