Beleef(de)Anker werd een mooi succes

‘Den Anker’ is en blijft springlevend. De eerste activiteit van “Beleef(de) Anker” werd een mooi succes. Op zondagnamiddag 24 februari zijn meer dan 100 buurtbewoners afgezakt naar de spelletjesnamiddag in de Ankerkerk. Er moesten inderhaast zelfs nog enkele tafels van buren bijgehaald worden’, klinkt het heel tevreden bij kopstukken van het buurtcomit é. Na afloop was iedereen het eens, dit is een prachtig initiatief. De formule sloeg aan. Gezelligheid troef in de Ankerkerk, die de ideale locatie bleek voor dergelijk evenement. (Reporter 17, foto’s DDL, PD).

Zowel jong als oud waren present, om een gezelschapsspelletje te spelen, een babbel te slaan met bekende of nieuwe buren. Het doel van de initiatiefnemers om een buurtontmoetingsplaats te maken van de Ankerkerk (en het heerlijke plekje errond) kreeg daarmee een eerste invulling’, evalueert Piet Diependaele, één van de bedenkers. De deelnemers aan de kaart- en spelletjesnamiddag konden ook de plannen inkijken om van het grasveld achter en langs de Ankerkerk een recreatieplekje te maken, met onder meer een petanquebaan, een rustbank en een picknicktafel, en – voor de kinderen – een blotevoetenpad, wilgentunnel, kijkhut, liggende boomstammen, … Verheugend, veel aanwezigen hebben de vragenlijst ingevuld. De eerste activiteit mag de geschiedenisboeken in gaan als absoluut geslaagd. Mooi om zoveel volk te zien in de

Ankerkerk. De bewoners van den Anker genoten van de sfeer, de deugddoende babbels, dranken, koffie, taart,…Er werden tal van suggesties gedaan voor volgende activiteiten. Enkelen gaven aan dat ze in de toekomst graag willen meehelpen. Het comit é ‘Beleef-de- Anker’ kreeg van de bewoners veel waardering om uit te pakken met dit hartverwarmend event. De waardering sprak boekdelen. ‘De Ankerkerk’ werd ondergedompeld in ongeremd vermaak en plezier. Gesterkt door de opkomst en de positieve reacties zijn de initiatiefnemers meer dan ooit gemotiveerd om op de ingeslagen weg verder te gaan. Ze kunnen gecontacteerd worden via mail naar beleef.de.anker@gmail.com. Via de Facebookpagina Beleef-de-Anker kunnen de initiatieven gevolgd worden.       Reporter 17

X