Nieuwe namen Rock Zottegem: Tears For Fears, Flogging Molly, Interpol en Walk Off The Earth

 

 

Rock Zottegem heeft nieuwe namen bekendgemaakt voor zijn 25ste jubileumeditie op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Naast Limp Bizkit, +LIVE+, Midnight Oil, Arsenal en Boef zakken ook Tears For Fears, Flogging Molly, Interpol en Walk Off The Earth af naar Zottegem.  

Organisator Kurt De Loor kijkt alvast reikhalzend uit naar de start van de festivalzomer: “We zijn er opnieuw in geslaagd om een zeer sterke affiche uit te bouwen. Stuk voor stuk bands met een dijk van een livereputatie. De voorverkoop loopt trouwens zeer goed, het festivalpubliek kan onze affiche duidelijk smaken. Het kan niet anders, dit wordt opnieuw een topeditie!”

Vrijdag 5 juli: Flogging Molly

De eerste dag van ROCK ZOTTEGEM rockt! Op vrijdag 5 juli krijgen Limp Bizkit en Midnight Oil het muzikale gezelschap van  Flogging Molly, de Amerikaanse folkpunkband met wortels in Ierland. Met hun zeer aanstekelijke combinatie van punk, rock en Ierse folk brengen ze zelfs de stijfste hark aan het dansen. Tijdloze klassiekers en een uitmuntende livereputatie. Feest op The Crazy Main verzekerd.

Zaterdag 6 juli: Tears For Fears, Interpol en Walk Off The Earth

Shout! Shout! Let it all out!  Zaterdag 6 juli wordt memorabel! Naast +LIVE+, Arsenal en Boef verwelkomt ROCK ZOTTEGEM ook het Britse popduo  Tears For Fears  dat na meer dan tien jaar voor het eerst opnieuw een festivalpodium aandoet.  Nummers als ‘Shout’, ‘Everybody wants to rule the world’ en het verpletterende ‘Mad World’ staan in menig collectief geheugen gegrift. Met hun ‘Greatest Hits-tournee’ pakt de Britse band het Zottegemse festivalpubliek    graag in.

Turn on the bright lights!  Festivalminnend Vlaanderen mag zich op zaterdag 6 juli ook klaarmaken voor de broeierige gitzwarte gitaarsongs van de legendarische Amerikaanse band  Interpol.    Met hun debuutalbum ‘Turn on the Bright Lights’ veroverde de band de underground rockscene.    Het duistere kantje en de aantrekkelijke rifs leverden Interpol een trouwe schare fans op, zowel in de VS als Europa, maar ook bijvoorbeeld in landen als Japan. Ongetwijfeld een aanrader op ROCK ZOTTEGEM.

En het begin van de festivalzomer is natuurlijk pas echt compleet met de eigenzinnige happy tunes van de Canadese YouTube-sensatie  Walk Off The Earth. In 2012 scoorde de band een wereldhit door met vijf man op één gitaar het nummer ‘Somebody that I used to know’, een cover van Gotye, te spelen. Naast Gotye en hun eigen repertoire liet de groep zich ook gaan op nummers van oa. de Beatles, Nirvana, Radiohead, Adele, Eminiem en Rihanna. Na Pukkelpop en Werchter wordt ROCK ZOTTEGEM hun eerste passage op een Belgisch festivalpodium. Niet te missen dus.  

Tickets  

Early-birdtickets kosten 45 euro per dag en voor een combiticket voor vrijdag en zaterdag tel je momenteel 85 euro neer. De early-bird-actie loopt nog een paar weekjes.    Ook drankbonnetjes kunnen voordelig online aangekocht worden, zo vermijd je wachtrijen en kan je zonder oponthoud los gaan op de tonen van Limp Bizkit of +LIVE+.  ROCK ZOTTEGEM 2019 gaat door op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Voor de volledige line-up, tickets en meer info, kan je terecht op  www.rock-zottegem.be