Archiefbeeld 2015

Resultaten drugscontrole station Zottegem

Archiefbeeld 2015

Gisterenochtend onderwierp de Zottegemse politie 330 scholieren in de stationsbuurt van Zottegem aan een drugscontrole.

De politie van Zottegem organiseert zulke controles al jaren. “Ze sluiten aan op ons DDP-project (Drugs Preventie Project, meer info via deze link) waarbij alle leerlingen van het zesde leerjaar van de scholen op het grondgebied van onze Politiezone gedurende hun laatste schooljaar in het lager onderwijs een 6-tal lessen rond drugpreventie krijgen”, licht commissaris Gery Verlinden van de Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem toe. “Een actie zoals die van gisteren heeft vooral een signaalfunctie met als doel scholieren te begeleiden naar hulp indien nodig.”

De drugscontrole van gisteren werd uitgevoerd bij scholieren die met de bus naar het station van Zottegem waren gekomen. Er werd gebruik gemaakt van een drugshond. De actie vond plaats van 07u45 tot 08u30. Van de 330 gecontroleerde scholieren werden er 10 apart genomen na signaal door de drugshond. Zij werden voor verder onderzoek meegenomen naar het politiecommissariaat. Na controle bleek dat er bij 3 geen bezwarende elementen werden gevonden. Bij 7 scholieren (4 minderjarigen en 3 meerderjarigen) werd een PV opgesteld na aanwijzingen van gebruik of bezit van drugs. Bij 2 scholieren werden kleine hoeveelheden drugs aangetroffen.

X