Foto met dank aan Amber Scheerlinck

Uitstel geen afstel voor Zottegemse rainbowrun

Foto met dank aan Amber Scheerlinck

De in 2018 afgelaste Rainbow Run komt in 2019 terug naar Zottegem. De loop was eerst in het najaar 2018 gepland, maar werd toen afgelast door stormweer. Het evenement wordt op 22 september georganiseerd naar aanleiding van Autovrije Zondag.

De Rainbow Run is een loop over een parcours van 5 km, waarbij de deelnemers aan start, aankomst en op 6 hotspots kleurenpoeder over zich heen krijgen. De stad Zottegem had vorig jaar, net als veel andere organisatoren, op 23 september besloten om al hun activiteiten te annuleren wegens stormweer. “Ondanks het feit dat we al een heel mooie zomer achter de rug hadden, was er juist die zondag storm, regen en wind voorspeld dus hebben we geen risico’s genomen voor de veiligheid van de kinderen en de mensen die naar het centrum wilden afzakken”, geeft schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V) mee. Het oorspronkelijke programma van toen wordt nu integraal hernomen op 22 september 2019. Uiteraard moet nog bekeken worden of de toen geboekte artiesten nog steeds vrij zijn. In grote lijnen wil de stad wel alles behouden.

Er komt veel muziek en straattheater in de centrumstraten en de allerkleinsten kunnen met zeepkisten rondrijden. De parkeervakken worden gepimpt met poppenkasten, karikaturisten, openluchtkappers, picknickplekjes … Ook doen we net als in 2017 een gooi naar een wereldrecord. Toen maakten meer dan 2.000 kinderen de langste straatkrijttekening ter wereld, nu willen we de grootste vingerverftekening ter wereld maken. Daarvoor zal de Stedelijke Academie Beeldende Kunst Zottegem een reuzengrote getekende Egmont voorzien.

“Als stad is het belangrijk om deel te nemen aan Autovrije Zondag”, vindt Leen Goossens. “We willen deelnemen om de mensen te sensibiliseren en te doen stilstaan bij hun autogebruik. Met Autovrije Zondag wil de stad tonen hoe aangenaam het is om in een autovrij centrum te vertoeven. Je kan ongestoord winkelen, rustig etalages bekijken, de kinderen kunnen veilig rondlopen, op je gemak een terrasje doen, en de straat oversteken zonder te moeten opletten of er een auto passeert. Kortom: een eerste stap om op termijn te evolueren naar een aantal vaste autovrije dagen.”

X