Toneelvereniging ’t Meibloempje speelt ‘De nonnen van Navarone’

De Zottegemse toneelvereniging ’t Meibloempje kiest dit jaar voor het stuk ‘De nonnen van Navarone.’

Over ’t Meibloempje

… En toen ontlook een bloemeken al in de maand mei …    95 jaar geleden werden die woorden voor het eerst gezegd en neergeschreven. Op 19 mei 1924 zag ’t Meibloempje voor de eerste keer het daglicht. Onder de stichters vinden we Isidoor De Keukeleere, die tevens ook de eerste voorzitter van de toneelvereniging was, Charles Martens, Achilles Martien, Remy Dubbelloy, Urbain Everaert en Hector Ghijs. Na 95  jaar brengt K.K.V.T. ‘t Meibloempje nog steeds toneel van de bovenste plank…

“In ons jubileumjaar hebben we nog eens alle registers opengetrokken met een klassieker van formaat “De nonnen van Navarone” van Anton Klee. Onze gastregisseur, Herbert Van Herzeele, heeft samen met onze acteerploeg koste noch moeite gespaard om jullie een onvergetelijke toneelavond te bezorgen.”

“Ik wil hen dan ook van harte bedanken voor hun gedrevenheid en hun inspanningen tijdens de repetities”, aldus voorzitter  Sven Mornie. “Een woordje van dank aan het bestuur en alle leden voor hun vertrouwen, hun steun, hun inzet en hun vriendschap. Voor en achter de schermen hebben ze alles goed voorbereid om van onze nieuwste toneelproductie een succes te maken.”

Korte inhoud ‘De nonnen van Navarone’

Moeder Overste is niet tevreden met de golf van moderniteit die haar klooster overspoelt. Ze besluit er wat aan te doen en draait de klok terug. Vanaf nu zullen de nonnekes leven volgens de regels van hun stichteres : Clotildis van Navarone. De kloof van de twintigste eeuw naar de middeleeuwen is echter moeilijk te overbruggen. De nonnen moeten zich aan de oude tijd aanpassen en opnieuw leren non te zijn: zich te kleden in habijt, een kap te dragen, te lopen met ingetogen pas, karig te eten, te poetsen en boete te doen. Twee paters uit een naburig klooster zijn getuigen en slachtoffers van de veranderingen.  

Praktisch: speeldata, acteurs…