Jolien D’hoore ontsnapt nipt aan massale valpartij en pakt meteen brons op WK.

Jolien D’hoore heeft op de eerste dag van het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszkow meteen een bronzen medaille gepakt in de scratch. De renster uit Dikkele startte in de wedstrijd over 40 ronden van 250 meter van de kop af, maar liet zich meteen uitzakken naar de staart van het peleton om vanaf daar haar koers volledig af te stemmen op de Nederlandse favoriete Kirsten Wild. De eerste aanval kwam van Rusland en die droeg tot halfkoers. Op 10 ronden van het einde kwam er nog een uitval van de Ierse en de Deense Diedericksen, maar op vijf ronden liep alles terug samen. Nu werd het echt pokeren. D’hoore schoof nu mee op naar de kop van de koers. Op drie ronden van het einde zat Jolien mooi in het wiel van Wild, tot de Italiaans even het achterwiel van onze landgenote raakte en een massale valpartij het gevolg was. De Engelse Barker, Wild, D’hoore, de Franse Berthon en de Duitse kwamen er met de schrik van af en sprintten voor de overwinning. Barker klopte Wild voor de wereldtitel terwijl Jolien op adrenaline toch nog de Franse kon remonteren en zo op die eerste WK dag meteen brons pakken. Na al eens brons en zilver te hebben behaald in de scratch pakt ze nu dus opnieuw brons. “Dit is een goede start van mijn WK en hopelijk volgen er nog veel medailles voor de Belgen. Ik had wel geluk dat ik niet zelf gevallen ben, want eerst werd mijn achterwiel geraakt en dan ook nog mijn voorwiel door de Franse die mij zowat de pas afsneed. Die moest ik dus zeker nog terugpakken en daar slaagde ik gelukkig nog in” aldus Jolien. Nu kijkt ze vooral uit naar de ploegkoers waar ze samen met Lotte Kopecky voor de titel wil meestrijden.

Uitslag:
1 Elinor Barker – GBR
2 Kirsten Wild – NED
3 Jolien D’hoore – BEL