Politie Geraardsbergen/Lierde doet grote drugsvangst: 3 kg weed en 3 kg hasj

Intensief onderzoek door de Lokale Recherche van politie Geraardsbergen/Lierde heeft gezorgd voor een aanzienlijke drugsvangst. Bij 2 huiszoekingen werd 3 kilo weed, 3 kilo hasj en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld in beslag genomen.  
2 dealers werden aangehouden.

Reeds geruime tijd liep bij de drugssectie van de dienst Recherche een onderzoek naar een  lokale dealer uit Geraardsbergen. Doorgedreven onderzoek bracht de speurders op het spoor van zijn leverancier, een grote dealer die zijn drugswaar tot bij de kleinere sub-dealers op straat aan de man bracht.

Donderdagavond 21 februari en vrijdagmorgen 22 februari gingen de speurders van politie Geraardsbergen/Lierde over tot 2 huiszoekingen in onder meer Geraardsbergen met bijstand van de eigen drugshond. Hierbij werd 3 kilo weed, 3 kilo hasj en een grote som cash geld gevonden. Beide dealers werden opgepakt.

Ons onderzoek mag een groot succes genoemd worden”, zegt Benny Turrekens, commissaris van de Lokale Recherche bij de politiezone Geraardsbergen/Lierde. “We hebben een grote klap kunnen uitdelen aan de drugshandel in onze regio en aan de vereniging. Onze zone zet sterk in op de aanpak van drugs. Ook na deze arrestaties blijven we in de toekomst op hetzelfde elan verder werken”.

Beide verdachten, een 28-jarige man uit Geraardsbergen en een 27-jarige man uit Rebecq, werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Oudenaarde en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Politie Geraardsbergen/Lierde hoopt hiermee een duidelijk signaal te geven dat drugdelicten binnen de zone niet getolereerd worden en blijvend op de aandacht van de speurders kunnen rekenen.