Simon Lejeune kandidaat voor het Vlaams parlement in Oost-Vlaanderen

Op 26 mei wordt een nieuw Vlaams en Federaal Parlement gekozen. Op de opvallend jonge N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen vinden we Simon Lejeune uit Oosterzele terug. Simon was een opvallend jong gezicht tijdens de lokale verkiezingen in Oosterzele. ‘Ik ben gemotiveerd en vastberaden om de N-VA in onze regio mee op de kaart te zetten’, aldus Lejeune.

Simon Lejeune is 25 jaar jong en journalist van opleiding. Als student schreef hij voor het online nieuwsmagazine SCEPTR, waar hij zijn journalistieke vaardigheden in de praktijk bracht. Professioneel werkt Lejeune als communicatiemedewerker op de sociale mediakanalen van de N-VA. De digitale communicatievoering kent duidelijk geen geheimen meer voor Simon. Zo voerde hij tijdens de lokale verkiezingen zijn campagne zo goed als uitsluitend via Facebook.

Op 26 mei ondersteunt hij als 15e opvolger de Vlaamse kieslijst in Oost-Vlaanderen. ‘In heel wat thema’s neemt de N-VA een realistische houding aan. Dat realisme wil ik mee uitdragen’, aldus Simon Lejeune. Naar aanleiding van de komende verkiezingen focust Lejeune zich op onderwijs, arbeidsmarkt en een sterk en effici ënt Vlaams beleid. Daarnaast heeft Lejeune een zwak voor thema’s met een sterk democratische inslag zoals confederalisme, de Catalaanse kwestie en het Europees beleid.