Groen wil hun stem laten horen in de Denderstreek

©SoRi – vlnr Yves de Roder, Elisabeth Meuleman, Petra De Sutter, Fourat Ben Chikha, Wouter Vande Winkel en Claire Vanhoutte

De lokale afdeling van Groen met schepen Wouter Vande Winkel en voorzitter Yves de Roder trapte gisteren samen met topkandidaten Elisabeth Meuleman en Fourat ben Chikha (Vlaams Parlement) en Petra De Sutter de verkiezingscampagne af met de start van de pre-campagne.

©SoRi – Petra De Sutter, Groen lijsttrekker Europa, “In tijden van polarisatie, waarin mensen tegen elkaar worden opgezet, willen wij mensen verbinden”

De campagnebus van Groen hield halt in Ninove met een duidelijke boodschap. “Het huidige politieke klimaat zet mensen echt tegen elkaar op en de tegenstellingen tussen de partijen worden ook onderling aangescherpt,” vertelt Europarlementslid Petra De Sutter, “Die mentaliteit willen we met Groen doorbreken en daarom leggen we in de pre-campagne de nadruk op wat mensen met elkaar verbindt, niet wat hen verdeelt.”

©SoRi – Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman

De kaarten lijken goed te liggen voor Groen bij de komende verkiezingen met de aandacht die de laatste maanden naar de klimaatproblematiek ging, maar de kopstukken willen allen een sterke campagne voeren. “De partij zit echt op een kantelpunt in haar bestaan,” vertelt Elisabeth Meuleman, “maar de mate waarin dat ook in de verkiezingsuitslag vertaald wordt bepaalt ook onze kracht in het parlement — elke stem telt.”

Vanuit Ninove zullen zowel BSCD-lid Jordy De Dobbeleer (federaal) als Wouter Vande Winkel (Vlaams) kandidaat zijn voor Groen. Vande Winkel benadrukt het belang van deze verkiezingen voor Ninove: “Iedereen weet dat de Denderstreek structureel ondergefinancierd is, al jarenlang. Ninove moet het elk jaar opnieuw en al 16 jaar lang met 2 miljoen euro per jaar minder doen dan gelijkaardige steden. Met het stadsbestuur gaan we een aanpassing van dat systeem vragen, maar ook een concreet pakket aan maatregelen voorleggen aan zowel de federale als de Vlaamse regering voor de komende bestuursperiode. De uitslag in mei wordt dus heel belangrijk voor onze stad.”

Vanuit Gent zal Fourat Ben Chikha opkomen met een vierde plaats voor het Vlaamse parlement. Hij werkt in Gent als gemeenteraadslid mee aan gedurfde keuzes voor gezonde lucht, veilig verkeer en gelijke kansen.  Die strijd wil hij verderzetten in het Vlaams Parlement, want élke Vlaming heeft recht op schone lucht, duurzame mobiliteit en gelijke kansen.