Wielerliefhebbers kunnen zich meten de groten via het project ‘Homeland of Cycling’

Met het voorjaarsklassiekers in het vooruitzicht laat Kurt De Loor (SP.A) weten dat wielerliefhebbers die zich  willen meten met de groten uit het peloton kunnen dat nu doen via het project ‘Homeland of Cycling’ van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Ze kunnen de beroemde hellingen en kasseistroken uit de Vlaamse Ardennen via Strava aan hun wielerbucketlist toevoegen. Er worden ook wegmarkeringen aangebracht. In Zottegem worden oa. De Paddestraat en de Lippenhovestraat opgenomen in het project.    

“De voorjaarsklassiekers lokken heel wat wielerliefhebbers naar onze regio. Op basis van de immens populaire app Strava werden in 2015, door sportieve fietsers, meer dan twee miljoen ritten gefietst in Belgi ë” laat Kurt De Loor weten. “Die wielerliefhebbers kunnen binnenkort deelnemen aan de ‘Flandrien Challenge’. Die uitdaging kadert in het project ‘Homeland of Cycling’ van Toerisme Oost-Vlaanderen. Via Strava zullen wielerliefhebbers de beroemde hellingen en kasseistroken aan hun ‘wielerbucketlist’ kunnen toevoegen, ze kunnen hun data bewaren en vergelijken met hun vrienden of de echte Flandriens. Om het project ook in het straatbeeld zichtbaar en herkenbaar te maken, zullen er dit jaar nog op maar liefst 50 locaties in Oost-Vlaanderen ook wegmarkeringen aangebracht worden. Zo worden de start en de finish van de hellingen en kasseistroken duidelijk aangegeven. In Zottegem gaat het om de bekende kasseistrook de Paddestraat, de Lippenhovestraat, Vossenholstraat, de Slijpstraat, Langendries en De Vlamme. Een eerste wegmarkering zal de naam van de helling of kasseistrook vermelden, enkele meters verder komt dan een wegmarkering met specifieke kenmerken zoals de afstand of de hellingsgraad en waar het digitale Strava-gedeelte ‘fysiek’ van start gaat zal de start duidelijk aangegeven worden. Op het einde van de kasseistrook of helling wordt een finishlijn geschilderd. Een heel mooi project. Zottegem is nog één jaar Dorp van de Ronde. Met deze ‘Flandrien Challenge’ die duidelijk in het straatbeeld zal te zien zijn, kunnen we ook in de toekomst wielerliefhebbers van over de hele wereld blijven aantrekken.”