Kindercarnaval Lede: verkiezing jeugdprinsenpaar

Zaterdag 9 maart vanaf 13 u 30 vindt in zaal De Bron in Lede de jaarlijkse verkiezing plaats van het Jeugdprinsenpaar. Er staat tijdens het 43 ste kindercarnaval veel op het spel voor de kandidaten Yentl Keppens en Emmely Boeykens die dingen naar de titel van jeugdprins en jeugdprinses. (Reporter 17, foto’s archief 2017-18 Danny De Lobelle).

Organisator De Orde van de Leedse Hovaardige Boer is opgetogen dat Yentl en Emmely zich hebben ingeschreven voor de verkiezing van het jeugdprinsenpaar. Het zijn hectische tijden voor Yentl Keppens (14) en Emmely Boeykens (14). Ze moeten vooreerst de eer van hun carnavalsvereniging hooghouden en ze moeten ook minstens 60 procent van de punten halen. Alles hangt af van namiddag zelf, de show en de steun van de supporters. Voor hun show kunnen ze gelukkig rekenen op de steun van hun carnavalsverenigingen en een sliert sympathisanten. Allemaal carnavalisten in hart en nieren. Ze beloven een spetterende show te brengen en hebben op hun prille leeftijd de Leedse carnavalsmicrobe te pakken. Al voor de verkiezing zijn ze de helden in hun eigen Leedse carnavalsvereniging. Yentl doet een gooi naar de titel jeugdkeizer (driemaal verkozen tot prins) en wordt aangemoedigd door de Leedse carnavalsvereniging ‘Just Niet’. Emmely krijgt de steun van de carnavalsvereniging ‘D’Au Mollekes’. Uw aanmoediging is op zaterdag 9 maart heel belangrijk. Het wordt een namiddag vol amusement. Clown Jaspie fleurt met een nieuw programma het kindercarnaval op. De Orde van de Leedse Hovaardige Boer hoopt dat vele carnavalisten komen afgezakt naar zaal De Bron, Kerkevijverstraat in Lede. Uitkijken of Yentl en Emmely het nieuwe jeugdprinsenpaar 2019 van Lede wordt.       Reporter 17
X