In het Sint-Barbaracollege krijgen pesters geen kans

Ook dit jaar werd “De week tegen pesten” extra in de verf gezet in het Sint-Barbaracollege in Zottegem.

In de tweede klas van juf Karolien en juf Magalie werd het verhaal “Vier plus vier is acht verteld. Jonas wil nooit meer naar school. Hij verstopt zich onder zijn bed en denkt aan de ogen in de klas: vier maal twee ogen. Ze duwen hem als hij schrijft, knijpen in zijn armen en benen als juf het niet ziet… een po ëtisch verhaal over pesten.

Als verwerking bouwden de leerlingen een muur tegen pesten. Verder brainstormden de enthousiaste kids rond het thema ‘Pesten’. Tekstballonnen werden vol gepend met meningen over pestgedrag. Over één ding zijn we het allen eens: pesten is niet fijn! Met deze actie willen de kinderen tonen wat ze van pesten vinden en zich inzetten om er samen iets aan te doen. Ook de “Move tegen pesten werd uit volle borst meegezongen en iedereen zette de vier stippen op hun hand om aan de hele wereld te tonen dat ze pesten niet ok é vinden!

X