Ophef omdat leerlingen tijdens 100 dagen viering islamitisch gebed uitbeelden

RR

Er is heel wat commotie ontstaan nadat leerlingen van het college Paters Jozefieten in Melle het islamitisch gebeld uitbeeldden tijdens de 100-dagen viering op school.

Het filmpje werd woensdag gemaakt. Er is op te zien hoe de zesdejaars verkleed als Arabieren naar school zijn gekomen en op de speelplaats het islamitisch gebed uitbeeldden. Een van de leerlingen droeg een bomgordel. Toen de directie dat zeg werd onmiddellijk ingegrepen. Op de sociale media werd heftig gereageerd op het filmpje. Heel wat moslims namen er aanstoot aan en eisen excuses. De directie van de school heeft in een reactie laten weten dat het filmpje in zijn context moet gezien worden, de viering van 100 dagen en carnaval. Om de gemoederen te bedaren komt er een dialoog- en leermoment met een vertegenwoordiger van de islamitische gemeenschap.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

VIDEO. Ophef over parodie van Islamitisch gebed tijdens 100 dagen, school “betreurt dat iemand zich beledigd voelt”