sp.a mikt op een referendum over ‘den dok’, maar Guido De Padt doet de deur dicht.


Geraardsbergen. Burgemeester Guido De Padt laat er geen onduidelijkheid over bestaan: ondanks de vele protesten, gaat het stedelijk openluchtzwembad Den Bleek onherroepelijk dicht. De sp.a sputterde tijdens de laatste gemeenteraad nog wat tegen door een stemming te vragen om een referendum te organiseren over de heikele kwestie, maar kreeg lik op stuk.

Het zwembad gaat onherroepelijk dicht.
De kogel is door de kerk. Het stedelijk openluchtzwembad Den Bleek blijft dicht. De renovatie van het zwembad zou volgens de burgemeester meer dan anderhalf miljoen euro kosten. ‘Een bedrag dat we liever investeren in het ziekenhuis en de kernopdrachten die we voor onze burgers moeten uitvoeren.’

De Padt zal een binnenkort een studiebureau aanspreken voor de herinrichting van de site aan Den Bleek. ‘Daarover zal de geïnteresseerde burger zeker inspraak krijgen.’De Padt laat verstaan dat hij achter de schermen aan het werken is om van de Gavers een waardig alternatief te maken. Gesprekken met de provincie zijn daarvoor al opgestart.

Een referendum daarover is niet wettelijk.
Eerder deze week kondigde de sp.a in Geraardsbergen aan om 3500 handtekeningen te verzamelen voor het openhouden van ‘den dok’. In de gemeenteraad vroeg de Geert De Chou (sp.a) om een referendum te organiseren over deze heikele kwestie. Het voorstel werd niet aanvaard.

Volgens burgemeester De Padt is de organisatie van zo’n referendum niet wettelijk en ‘zou zou de organisatie ervan trouwens 50.000 euro kosten’. Een referendum is trouwens niet bindend.

Julien Borremans