Voorlopig gratis parkeren in de binnenstad.


Geraardsbergen. De nieuwe digitale parkeerautomaten zijn nog niet geleverd. Daarom wordt het nieuwe parkeerbeleid in het centrum van de Oudenbergstad voor onbepaalde tijd uitgesteld. Intussen kunnen de bezoekers gratis parkeren in de binnenstad.

Vanaf 1 maart zou het nieuwe parkeerbeleid van start gaan. Schepen Fernand Van Trimpont (CD&V) wijst erop dat de betonnen sokkels voor de nieuwe digitale parkeermeters vorige week werden gegoten. Automobilisten kunnen dan afrekenen via een bankkaart, een sms of een app. Muntstukken komen er niet meer aan te pas.

De stad heeft de onderaannemer die de nieuwe parkeermeters moest leveren, in gebreke gesteld en vraagt een schadevergoeding voor elke dag vertraging. De automobilisten moeten in het centrum van de stad hun blauwe kaart wel plaatsen, maar kunnen voorlopig gratis parkeren.

Julien Borremans