Volvo D’Hondt-Reynaert levert al 7 jaar wagens aan de Omloop

 

Volvo D’Hondt-Reynaert uit Zottegem levert al 7 jaar lang de Volvo’s tijdens de Omloop.

Volvo , Het Nieuwsblad en de koers, het is al decennia lang een stevige match.Koersdirecteur Leon De Koker stond in 1985 samen met parcoursbouwer Lucien Van Hoorde in een Volvo 245 klaar voor de start van de 40ste editie van de Omloop Het Volk. Samen leidden ze de Omloop in goede banen en zagen Eddy Planckaert als eerste in Sint-Amandsberg over de finish rijden en deze jubileum editie aan zijn palmares toevoegen. Diezelfde Leon De Koker leidde jaren later Wim Van Herreweghe op, huidig koersdirecteur van de Omloop Het Nieuwsblad. Wim haalt goede herinneringen op aan zijn ritten met de Volvo’s van Het Volk, terwijl hij voor de foto’s nog eens achter het stuur plaatsneemt van zo’n Volvo 245. Dit exemplaar werd door Nicolas De Koker (inderdaad zoon van de ondertussen overleden Leon) volledig nagebouwd, bestickerd en van de nodige borden voorzien zoals de wagen van de koersdirecteur in 1985. ‘Pure nostalgie’ noemt Wim Van Herreweghe het, nu hij in Gent aan de start stond van de Omloop Het Nieuwsblad, in een gloednieuwe Volvo XC60. Een kolonne van 30 nieuwe Volvo’s, deels gemaakt in Gent, geleverd door Volvo verdeler D’Hondt-Reynaert in samenwerking met Volvo Belgi ë, leidt de Omloop het Nieuwsblad veilig over de kasseien in de Vlaamse Ardennen. En dat al voor het 7e  jaar op rij. Want Volvo = koers = Het Nieuwsblad!