‘Groene’ openspelendag in Zottegem

Tijdens de openspelendag in Zottegem wordt het park van Egmont omgetoverd tot een gigantisch buitenpretpark.Vanaf dit jaar zet de organisatie in op een groen evenement.

Meer dan duizend kinderen en jongeren genieten van springkastelen, klauterbanen, een sportarena en zoveel meer. De site   wordt op paasmaandag 22 april terug omgetoverd tot het grootste pop-up pretpark uit de streek.

Een aantal leden van de jeugdraad zat met de jeugddienst en de milieudienst samen en werkte een stappenplan uit voor de verenigingen om een duurzaam evenement te organiseren. Hiermee willen de stad, als organisator, en de jeugdraad het goede voorbeeld geven.

Een van de opvallendste acties is dat alle tachtig vrijwilligers in plaats van een plastiek flesje een herbruikbare drinkfles krijgen die ze kunnen bijvullen en meenemen aan hun attractie. Daarnaast worden verschillende afvaleilanden voor gescheiden avalinzameling voorzien. De sleutelhanger als aandenken zal niet in plastiek maar in hout gemaakt zijn. Drank aan de toog zal in glazen en herbruikbare bekers worden geschonken. Het gratis drankje voor de kinderen zal uit composteerbare PLA bekers geschonken worden. Alle drukwerk werd op100% gerecycleerd eco-papier gedrukt. Er wordt een fietsparking voorzien om bezoekers te mobiliseren de fiets te nemen.

Er worden minder springkastelen opgesteld, wat zorgt voor een duidelijke besparing op elektriciteit en wat zorgt voor een grotere variatie in het spelaanbod. De Zepline wordt ongetwijfeld een topattractie: het is een   Deathride, maar in een supersnelle versie. Voor de iets ouderen voorzien we een hoogtouwenpiste van 3 meter, waar men moet balanceren over balken, touwen en teugels, uiteraard in veilige omstandigheden, dankzij het autobeveiligingssysteem. Voor de iets jongere is er een lager touwenparcours. De avonturiers kunnen zich uitleven op een klimmuur met twee routes van 8 meter en in de speleo-burcht moet je in een donker labyrint naar de uitgang op zoek. Voor de allerkleinste voorzien we terug een peuterdorp waarin dit jaar een treintje zal rijden.  Als randanimatie voorzien we een heuse circusschool, iedereen kan de clown in zichzelf ontdekken!  

Op de website jonginzottegem.be vind je een kleurtekening, breng ze mee op de Openspelendag en ontvang een leuk gadget. Groepen krijgen per 20 aanwezige kinderen een gratis inkomticket. De grootste groep ontvangt een prijs die op het podium om 17u00 zal afgeroepen worden.

Om 17u00 wordt de namiddag afgesloten met een discoparty met Mister Jan Pladijs en DJ Franky Forel! Er zal gedanst worden!

Kortom, de  Openspelendag  wordt ongetwijfeld opnieuw een topper.