Vrachtwagen beukt tegen stalen constructie aan de sluis te Idegem. Het verkeer kan er terug doorheen.


Idegem. Deze morgen botste een vrachtwagen tegen de doorgang aan het Sas van Idegem. De stalen constructie dreigde te vallen, waardoor de brug over de Dender tijdelijk dicht ging.
Deze morgen omstreeks 7.30 uur reed een vrachtwagen tegen de stalen constructie aan de sluis in Idegem. De passage langsheen het Sas van Idegem is een vluchtweg langs waar veel fietsers, auto’s maar ook vrachtwagens voorbijrijden.
Om het zware vrachtverkeer de doortocht te ontmoedigen, werd een aantal jaar geleden een stalen constructie neergezet. De maximale hoogte van de vrachtwagens die over de brug mogen rijden, bedraagt 3.40 m. De vrachtwagen die tegen deze morgen tegen de constructie reed, hield zich niet aan het verbod. Hij pleegde vluchtmisdrijf.
De doortocht werd een tijdlang voor alle verkeer afgesloten. De brandweer van Denderleeuw werd met een mobiele kraan gemobiliseerd om de constructie op zijn plaats te trekken. Intussen kan het verkeer weer doorrijden.
Julien Borremans