Zottegemse zwemclub First behaalde schitterende resultaten tijdens Vlaams Kampioenschap

Vorig weekend werden in het Olympisch zwembad van Antwerpen de Vlaamse kampioenschappen gezwommen. Voor zwemclub First namen liefst 19 zwemmers deel aan deze Vlaamse kampioenschappenen ze behaalden schitterende resultaten.

Uitblinker was Margot Van Heghe in de categorie + 19j waar zij liefst 3 gouden medailles behaalde: Op de 100m en 200m vlinderslag en de 200m rugslag. Op de 50m vlinderslag haalde ze zilver na de ongenaakbare Kimberly Buys. En ook op de 100m rugslag haalde ze zilver. In de open finales – met ook verschillende Nederlandse zwemsters- haalde Margot goud op de 100m en 200m vlinderslag.

Silke Van Nyverseel werd knap 4de op de 50m rugslag bij de 17-18j. en herhaalde deze prestatie in de open finale. Lara De Carne haalde 4x de B-finales

Bij de jongens haalden Iarre Lafort, Stijn Heuninck, Kevin Guldentops en Noah Van Synghel verrassend de bronzen medaille op de 4x 100m wisselslag. Iarre Lafort is helemaal terug en toonde zijn enorm talent. Hij werd Vlaams kampioen op de 50m en 100m rugslag. In de open finale moest hij jammer genoeg de duimen leggen tegen 2 sterke Nederlanders en werd toch knap 3de

Mauro Spleers haalde zilver bij de 15-16j op de 50m vlinderslag.

Noah Van Synghel haalde brons op de 200m wisselslag en werd 4de op de 400m wisselslag. En deze knappe resultaten herhaalde hij in de open finales.

Kevin Guldentops haalde zilver op de 100m rugslag.

Deze schitterende resultaten doet de supporters reikhalzend uitkijken naar de open Belgische zwemkampioenschappen in mei. Daar zal ook Maarten Heuninck opnieuw van de partij zijn en wordt hij één van de speerpunten van FIRST, nu herstelt hij van een polsbreuk.

X