Zottegemnaar Jo Heylens aangesteld als bevelhebber Militaire Luchtverkeersleiding in Gavere

Zottegemnaar Luitenant-Kolonel Jo Heylens werd vandaag aangesteld als 19de en laatste bevelhebber van de militaire luchtverkeersleiding in Gavere.

De Militaire luchtverkeersleiding zorgt ervoor dat het militaire luchtverkeer in goede banen wordt geleid en zorgt er ook voor dat ze is afgesteld op de burgerlijke luchtvaart. Een andere belangrijke opdracht van Luitenant-Kolonel Jo Heylens is de voorbereiding van de verhuis van de militaire verkeersleiding naar het nationale luchtverkeersleidingscentrum Skeyes in Steenokkerzeel. Het belang van de rol van de Zottegemnaar kan in die zin niet onderschat worden. Reden genoeg voor de Zottegemse burgemeester Jenne De Potter om vanmiddag aanwezig zijn tijdens de plechtige machtsoverdracht.

“Ik ben bijzonder fier op onze stadsgenoot Jo met deze aanstelling als Korpscommandant”, laat De Potter weten in een reactie. “Jo is uit het goede hout gesneden. hij is zeer ge ëngageerd en plichtbewust en ongetwijfeld de juiste man voor deze belangrijke verantwoordelijkheid. Hopelijk kan hij ermee voor zorgen dat er een toekomst is voor de kazerne in Gavere. Dit is belangrijk om hier ook in de regio jongeren warm te maken voor een job bij Defensie. Hoedanook ben ik als burgemeester bijzonder trots dat Jo deze aanstelling heeft kunnen verwezenlijken, dit is een beloning voor zijn inzet en werkkracht. Zottegem heeft heel wat uitstekende mensen bij defensie en mag daar fier op zijn.”