Repair Café Oosterzele: bedankt fiksers

Op zaterdag 9 maart werd in het GILO, Geraardsbergsesteenweg in Oosterzele opnieuw een ‘Repair Café’ georganiseerd. Een lovenswaardig initiatief. De Oosterzelenaars kregen de kans om hun defecte spullen te laten herstellen. Op de koop toe: GRATIS. Met het Repair Café wil men de weggooidrift stoppen en de gigantische afvalberg verminderen. (Reporter 17, foto’s)

Het bleek nog maar eens: allerlei spullen waar eigenlijk niets mis mee is, werden door de fiksers keurig hersteld. De reparateurs gingen nog maar eens gedreven aan het werk. We gooien met zijn allen nog altijd schandalig veel weg en we blijven dat massaal doen. Repareren is dé manier om daar eindelijk iets aan te doen. Sinds de start in 2015 is er veel waardering voor de inspanningen van de vereniging FV Repair Café Oosterzele. Even voor 10 u sijpelden de eerste bezoekers al binnen. Hier en daar met gereedschap waar serieus mee geklungeld werd. En zie, dankzij de fiksers konden veel aangeboden stukken hersteld worden. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op poten te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen ook het bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. De waardering wordt beschouwd als een steun in de rug om het Repair Café onverdroten voort te zetten. Bedankt, fiksers. Op naar de volgende editie.
Het ‘Repair Café’ is ook een ontmoetingsplaats. In de cafetaria is het gezellig toeven. Ronduit een mooi initiatief van FV Repair Café Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. ‘Repair Café’ is een heel positieve tendens die in Oosterzele, door het gemeentebestuur, graag ondersteunt wordt. Maar er zijn ten alle tijde nog altijd vaardige handen nodig. Graag fikser worden op de volgende editie? Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be.    Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X