Geslaagde test van alarmeringsplatform BE-Alert in Herzele

Vorige week voerde het lokaal bestuur van Herzele een test uit met BE-Alert, het alarmeringsplatform waarmee we onze inwoners kunnen verwittigen bij een noodsituatie.

1129 Herzelenaren  ontvingen een  sms op hun smartphone. De test is goed verlopen”, zegt burgemeester Johan Van Tittelboom. “We roepen in het testbericht op om familie en vrienden te overtuigen zich ook te registeren voor Be-Alert, want nog maar 1129 inwoners hebben dat tot nu toe gedaan en dat is te weinig.”

Herzele staat niet alleen met deze cijfers. Twee jaar na de lancering van BE-alert blijkt dat nog maar een half miljoen Belgen zich geregistreerd hebben (bron:  www.vrtnws.be). Nochtans is het een belangrijk systeem. “Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert in het kader van een noodsituatie om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren sluiten, evacueren, schuilen, luister naar de radio enzovoort.”

Registeren: snel, eenvoudig en gratis

Registreren voor BE-Alert is gratis, snel en eenvoudig. De gegevens blijven vertrouwelijk en worden in geen enkel geval gedeeld met derden. Op  www.be-alert.be  kan elke inwoner van Herzele zich registeren.