Trots op brandweer Vlaamse Ardennen: z éér drukke dag gisteren met liefst 170 oproepen

Het stormweer van gisteren zorgde voor een zeer drukke dag voor de brandweer van Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen.

“Onze zone kreeg liefst 170 oproepen te verwerken voor stormschade”, aldus zonecommandant majoor Peter De Vijlder. “Het betrof voornamelijk omgewaaide bomen zowel op de rijweg als op fietspaden, maar er waren ook enkele oproepen voor bomen op voertuigen. Ook platte daken en hellende daken werden geteisterd, alsook het plat dak van het zwembad te Oudenaarde welke deels werd losgerukt.”

Er werden 7 zonale dispatchers ingezet

Om deze interventies de baas te kunnen werden maar liefst 7 zonale dispatchers ingezet. “Op deze manier was het mogelijk voor de zonale dispatching alle interventies snel te verwerken”, aldus De Vijlder. “De hulpverleningszone kreeg ook een twintigtal interventies via het e-loket van de hulpverleningszone binnen. Alle acht posten van de zone waren in de weer op het gehele grondgebied, desalniettemin was er voldoende capaciteit voor eventueel dringende oproepen. Verschillende voertuigen werden over de verschillende posten heen gedispatched, waardoor her en der de wachttijd even kon oplopen. Evenwel maakt de hulpverleningszone zich sterk dat alle binnengekomen interventies vandaag nog zullen afgehandeld zijn.”

Daarnaast houdt de zone eraan de burger te bedanken, over het gehele grondgebied, voor het opgebrachte geduld. “Net zoals zovele hulpverleningszone in het land, wist ook onze zone de diensten te bieden die de burger verwacht” besluit De Vijlder. “Ik wil langs deze weg ook de manschappen danken voor hun enorme inzet en deskundigheid, ondanks dat het onheil zich op een zondag had voorgedaan.”