Extra wapen voor politie in strijd tegen sluikstorters

(Vlnr.) Politiesecretaris Jurgen Geldhof, bijzonder rekenplichtige Jan De Roeck, Burgemeester Johan Van Titelboom, Korpschef Jan De Sutter en Burgemeester Jenne De Potter.

De begroting van de politiezone Zottegem/Sint-Lievens-Houtem/Herzele 2019 werd maandagavond 11 maart goedgekeurd op de politieraad. Er is onder meer de aankoop voorzien van een wildlifdecamera die zal ingezet worden tegen sluikstorters.

De stad Zottegem geeft een exploitatietoelage van  2.749.301,56€    en een investeringstoelage van  101.549,70 aan de zone.    De exploitatietoelage dient mee om de dagelijkse werking van de politie (lonen en werkingsmiddelen) te betalen.    Voor Herzele gaat het om een exploitatietoelage van 1.520.737,81 en een investeringstoelage van 56.170,80    Voor Sint-Lievens-Houtem om respectievelijk 846.844,24€ en 31.279,50€

Burgemeester van Zottegem Jenne De Potter, tevens voorzitter van het Politiecollege ziet een aantal belangrijke aankopen die voor de politiezone worden voorop gesteld. “Voor de interventiedienst wordt de aankoop van een nieuw gestriped interventievoertuig met een totale kostprijs van 55.000€ voorzien. Er wordt ook opnieuw een zgn. “wildlifecamera” aangekocht.    Dit is een discrete, kleine camera die makkelijk verplaatsbaar is en wordt ingezet voor het betrappen van sluikstorters op sluikstortgevoelige plaatsen.    De eerder aangekochte camera bewijst haar nut en met de aankoop van een extra toestel wordt de strijd tegen de sluikstorter verder opgevoerd. Er worden ook een 3-tal elektrische fietsen aangekocht (budget 6000€). Deze moeten toelaten dat inspecteurs zich ook vaker met de fiets zich kunnen verplaatsen, bv in het centrum of tijdens evenementen. Goed zichtbare en bereikbare politie is immers belangrijk.  Er wordt ook een ademanalysetoestel aangekocht (kostprijs 6000€).    Dat moet toelaten om zeer snel en makkelijk een eerste indicatie te krijgen of iemand al dan niet rijdt onder invloed van alcohol én aansluitend onmiddellijk een effectieve meting te gaan doen van het aanwezige alcoholgehalte. Tot slot wordt ook    een nieuwe motor voor de interventiedienst aangekocht (kostprijs 25.000€) ter vervanging van een motorfiets die tijdens een interventie met ongeval is vernield. Daarbij krijgt de politiezone 11000€ van de verzekering terug. Samen met de belangrijke recente aanwerving van een aantal nieuwe inspecteurs geven we met deze middelen en investeringen onze lokale politie extra slagkracht om hun belangrijke taken op het vlak van preventie, veiligheid, opsporing  en ordehandhaving te vervullen.”