Koninklijk Atheneum Zottegem huldigt leerling Dylan Lejeune, winnaar van de Vlaamse STEM-olympiade

Dylan met KAZ-directrice Barbara Fernandez en Achim Rosier, de beheerder van het fablab van het atheneum.

Het Koninklijk Atheneum Zottegem heeft leerling Dylan Lejeune gehuldigd. Hij werd vorige week tot winnaar uitgeroepen van de prestigieuze Vlaamse STEM-olympiade.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Tijdens de finale moest Zwalmenaar Dylan onder andere 16 theoretische vragen beantwoorden, een trein virtueel besturen en rangeren, een chemieproef afleggen en ook een brug bouwen en testen op draagkracht. Hij mag zich op de borst kloppen want hij haalde het van liefst 26.000 kandidaten. De directie van het atheneum gaf hem uit erkentelijkheid een jaar lang gratis toegang tot het Fablab in Zottegem. Naar verluidt een van zijn favoriete plekken om te vertoeven…