Zijn bomen langs gewestwegen nog van deze tijd?


Er is veel te doen rond het klimaat en bossen zijn een belangrijk item om onze lucht gezond te houden.
In het verleden werden er veel bomen geplant langs grote wegen met het gevolg dat er heel wat verkeersslachtoffers vielen als ze tegen zo’n boom terecht kwamen met hun voertuig. Vaak is dit met dodelijke afloop. De vraag Is of het niet beter is om kleine landschapselementen te voorzien zoals bvb een haagje of dergelijke tussen de rijweg en het afgescheiden fietspad op wegen waar snelheden van 70km/u van kracht zijn .
De weg Zwalm-Zottegem is nog maar enkele weken open en er werden al enkele bomen in de prak gereden. De bomen staan er dan ook heel dicht op mekaar en automobilisten die naast de weg terecht komen zullen er moeilijk één kunnen missen. Het begin van een lopende rekening.