Erik De Bou nieuwe voorzitter CD&V Geraardsbergen


Geraardsbergen. Erik De Bou is verkozen tot de nieuwe voorzitter van CD&V Geraardsbergen. Hij volgt daarmee Rudy Frederic op, die gemeenteraadsvoorzitter werd en geen kandidaat was om zichzelf op te volgen.

Erik De Bou werd door de lezen verkozen tot de nieuwe afdelingsvoorzitter. Erik woont in Goeferdinge, maar is geboren en getogen op de Markt. Hij was jaren actief in de jeugdbeweging, is heroprichter en pro-senior van studentenclub De Geraard en is bestuurslid van de Volkstuinen. Erik studeerde af als bio-ingenieur, maar bouwde na enige omzwervingen een carrière uit in het onderwijs.

Erik De Bou: “Ik neem deze verantwoordelijkheid met veel enthousiasme op. CD&V haalde een mooi verkiezingsresultaat en we hebben bekwame schepenen en raadsleden. Er staan ons grote uitdagingen te wachten in deze financieel moeilijke tijden. Gesterkt door het vertrouwen van de Geraardsbergenaren zullen we meer dan ooit onze verantwoordelijkheid nemen en ik wil hier als voorzitter mee mijn schouders onder zetten.”

Jef Van der Mynsbrugge werd herverkozen tot voorzitter van de plaatselijke afdeling van JONGCD&V, Sofie Herpelinckx werd verkozen tot voorzitter van Vrouw & Maatschappij en Paul Michel werd herverkozen tot voorzitter van de CD&V-senioren.